Opskrift
Brændenælde- og skvalderkålsboller
Opskrift på lækre brændenælde-og skvalderkåls boller:
3 store håndfulde blandet brændenælde og skvalderkål
7 dl. vand
50 g. gær
200 g. Havregryn
1 spsk. honning
1 spsk. salt
800-900 g. Mel
Skyld dine brændenælder/skvalderkål.
Hæld kogende vand over dem og lad trække i 5 min.
Rør gær ud i vandet.
Hak nælder/skvalderkål i minihakker og kom i skålen.
Tilsæt honning, salt og havregryn.
Rør godt rundt og tilsæt mel.
Lad hæve 1 time.
Form ca. 22-25 boller, pensl med pisket æg.
Efterhæv i 20 min.
Bag bollerne i varmluft ovn 190 grader i 20 min.
Nyd dem med lidt smør eller pesto. Mums de er lækre!!